Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Ingridientai:
2 dideli baklažanai,
2 nedideli pailgi pomidorai,
200 g fermentinio sūrio,
16 didelių bazilikų lapelių,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas aromatizuoto acto,
2 šaukštai paskrudintų kedrų riešutų,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas citrinų sulčių,
druskos,
maltų pipirų,
bazilikų papuošti.
Gaminimas
Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname.

Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje.

Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami.

Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!