Bavariški riebaluose kepti paplotėliai

Ingridientai:
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
85 g cukraus;
250 ml drungno pieno;
2 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos;
½ citrinos tarkuota žievelė;
80 g sviesto;
500 g kokoso riebalų arba 500 ml kepimui skirto aliejaus;
Cukraus paplotėliams pabarstyti.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles, šaukštelį cukraus, supilti pusę pieno ir su nedideliu kiekiu miltų paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Į dubenį su miltais ir įmaišalu suberti likusį cukrų, druską, trintą citrinos žievelę bei supilti likusį pieną ir įmušti kiaušinius. Ant miltų kauburėlio kraštų dėti sviesto gabalėlius. Produktus sumaišyti pradedant nuo kraštų. Paskui suminkyti vientisą tešlą.

Iš tešlos suformuoti 5 cm skersmens rutuliukus. Juos dėti ant miltais pabarstytos lentos, uždengti ir laikyti apie 20 min., kad pakiltų. Kiekvieną rutuliuką miltuotomis rankomis ištempti, kad paplotėlis būtų permatomas, tačiau neplyštų. Riebalus įkaitinti iki 180°C temperatūros. Paplotėlius dėti į įkaitintus riebalus ir kiekvieną po 3 min. kepti iš abiejų pusių. Ištemptas paplotėlių vidurys turi likti baltas, tai yra, kad apverčiant jo neturi liesti karšti riebalai. Paplotėlius išimti ir padėti kad nuvarvėtų riebalai. Pavolioti cukruje ir patiekti šviežius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!