Braškių tortas su mėtų kremu

Ingridientai:
16 porcijų

110 g miltų,
400 g braškių,
200 g miltinio cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
5 kiaišiniai,
75 g krakmolo,
2 šaukštai kakavos miltelių,
pakelis kepimo miltelių,
20 g želatinos,
750 g grietinėlės,
3 šaukštai mėtų sirupo,
druskos.
Gaminimas
Kiaušinius išplakame su 5 šaukštais vandens, 175 g miltinio cukraus, pakeliu vanilinio cukraus ir žiupsneliu druskos. Miltus persijojame su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava. Sumaišome su išplakta mase. Tešlą dedame į pergamentiniu popieriumi išklotą torto formą. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 35 minutes. atvėsusį kepinį supjaustome horizontaliai į 4 lakštus.

8 g želatinos išbrinkiname nedideliame vandens kiekyje. Pusę grietinėlės išplakame su sirupu. Želatiną tirpiname, nustatę mažą kaitrą. Paskui atsargiai, plona srovele supilame į grietinėlę. Tris torto lakštus aptepame mėtų grietinėle, sudedame vieną ant kito, uždengiame ketvirtuoju lakštu ir laikome šaldytuve 15 minučių.

Likusią želatiną išbrinkiname. braškes nuplauname ir nuvalome. Iš pusės uogų padarome tyrę. Likusias padedame šaltai. Likusią grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpiname. Sudedame kartu su braškių tyre į išplaktą grietinėlę. Šaukštu aptepame visą torto paviršių braškių kremu ir mažiausiai valandą laikome šaltai. Tortą papuošiame likusiomis braškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!