Bulvinis apkepas su varške

Ingridientai:
1,2 kg bulvių;
300 g šaltai rūkyto kumpio;
1 citrina;
500 g grietinės;
300 g varškės;
Žiupsnelis maltos paprikos;
150 g sviesto;
5 kiaušiniai;
100 g maltų džiūvėsėlių;
Druskos.
Gaminimas
Bulves nuplaukite ir virkite sūdytame vandenyje arba garuose. Išvirę nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Gabaliukais supjaustykite kumpį. Grietinę suplakite su citrinos sultimis, varške ir paprika. Išvirkite kiaušinius ir supjaustykite griežinėliais arba stambiai sukapokite. Džiūvėsėlius sumaišykite su 50 g ištirpinto sviesto ir žiupsneliu druskos.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formoje ištirpinkite 100 g sviesto ir sudėkite į ją pusę bulvių. Ant viršaus uždėkite kiaušinius, ant jų- pusę varškės masės. Galiausiai apdėliokite kumpiu. Sukrėskite likusią varškę ir sudėkite likusias bulves. Viršų padenkite džiūvėsėlių mase. Kepkite orkaitėje 35 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!