Bulvių ir džiovintų obuolių apkepas

Ingridientai:
8—9 bulvės,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
20 g mielių,
šaukštas cukraus,
0,5 stiklinės pieno,
stiklinė išbrinkintų ir smulkiai supjaustytų džiovintų obuolių, druskos.
Gaminimas
Bulvės nuskutamos, sutarkuojamos ir išsunkiamos. Mielės išleidžiamos pašildytame piene su cukrumi. Bulvės, kiaušiniai, miltai, mielės ir džiovinti obuoliai sumaišomi, pasūdomą. Skarda ištepama riebalais, išbarstoma pyrago džiūvėsėliais, sukrečiama paruošta masė ir leidžiama pakilti. Po to karštoje orkaitėje kepama 50—60 min.
Valgoma užsigeriant kompotu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!