DARŽOVIŲ SALOTOS SU RYŽIAIS

Ingridientai:
2 stiklinės biriai virtų ryžių
1 morka, 2 pomidorai
2 marinuoti vidutinio dydžio agurkai
1 nedidelis šviežias agurkas
1 stiklinė žaliujų žirnelių
2 stiklinės susmulkintų graikiškų riešutų
5 šaukštai majonezo
2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų
p
Gaminimas
ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
3 šaukštai vyno acto
1 šaukštelis medaus
0,5 šaukštelio garstyčių
4 šaukštai sėmenų aliejaus
1 šaukštas kapotų salierų lapų
2 šaukštai kapotų petražolių
druskos, baltųjų pipirų

Kopūsto lapai nuskabomi, o galvelė kotu įį viršų 10 minuččių panardinama įį ššaltąą vandeįįįį;nį, kad iššplaukt&ččč#371; nšešvarumai. Paskuiš išskžžžžžžžirstome žiedinėliais ir patrumššpinami koteliai. Pienas su vandeniu užvirinami ir sudedami žiedinėliai. Paverdami apie 15 minučiųų, išgriebiami, nŽusausinami ir aųųųtvėėsinami. Actas išplakamas su druska, pipirais, medumi ir garstyčiomis, supilamas aliejus. Žiedinėėliai ėėėsudedami įdubenėlį ir užpilami padažu. Dubenėlis uždengiamas ir apie 30 minučių palaikoma, kad geriau įsigertų. Salotos patiekiamos apibarstytos salierų lapeliais ir petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!