Graikiškas pupelių – faršo apkepas (Ramunės)

Ingridientai:
300 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių,
1 svogūno, 2 česnako skiltelių,
200 g jautienos faršo,
1 šaukšto aliejaus,
pipirų, druskos, cinamono,
100 g baltųjų pupelių,
1 dėžutės konservuotų pomidorų,
100 g avies sūrio,
4 šaukštų pieno,
1 šaukšto 15% grietinės,
čiobrelio.
Gaminimas
paragines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trupučiu cinamono. Išmirkytas ir apvirtas baltąsias pupeles dėti į susmulkintus konservuotus pomidorus, pavirti, paskaninti prieskoniais. Viską sumaišyti su pakepintu faršu, kloti į apkepo formą. Dubenyje šakute susmulkinti avies sūrį, į jį įmaišyti pieną, grietinę, druskos, čiobrelio ir paskirstyti ant apkepo. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!