Jautiena,- troškinta pomidoru, ir grietinės padaže


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1.500 g jautienos minkštimo,
2.50 g riebalų,
3.2—3 svogūnai,
4.1 šaukštas pomidorų tyrės,
5. 1 šaukštas miltų, 6.100 g grietinės

Gaminimas:

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją 20—30 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonė, nes išsiskiria daug sulčių. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipirais, įdėti pomidorų tyrės. Kiek vėliau įpilti karšto vandens ir uždengus troškinti, kol mėsa pasidarys apyminkštė. Padažui atskirai pakepinti svogūnus ir miltus, kol jie pagels, paskui pamažu įpilti sultinio, kuriame buvo troškinama mėsa. Pagamintu padažu apipilti mėsą ir baigti troškinti. Tada supilti grietinę, užvirinti ir pagardinti.
Patiekti su padažu. Prie šio valgio tinka virtos bulvės ir daržovių salotos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!