Jautienos apkepas

Ingridientai:
700 g jautienos faršo,
800 g bulvių košės (paruoštos iš virtų ir trintų bulvių, pieno ir sviesto),
2 raudonos saldžiosios paprikos,
7-10 česnako skiltelių,
1/2 stiklinės jautienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
žalumynų: smulkintų krapų ar petražolių lapelių,
aliejaus kepti.
Gaminimas
Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kubeliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus ir pakepiname jautienos faršą. Kai mėsa šiek tiek apskrunda, sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir grūstą česnaką. Pakepiname dar apie 3 minutes.

Paruoštą mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir muskatais. Sudedame į keramikinį (ar metalinį, stiklinį) indą aukštais kraštais, apšlakstome jautienos sultiniu (ar vandeniu).

Bulvių košę sugrūdame. Sudedame ją į kulinarinį švirkštą, kad galėtume tolygiai ir gražiai išspausti ant apkepo viršaus. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrunda. Apibarstopme žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!