Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse

Ingridientai:
1 kg. jautienos nugarinės filė,
0,5 stiklinės acto arba 2 citrinų sultys,
šaukštas cukraus, šaukštelis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
nutarkuota vienos citrinos žievelė,
2 šaukštai aliejaus,
5 kadagių uogos,
2-3 lauro lapeliai,
3 nerūgščių obuolių sultys,
morka, petražolės šaknis,
nedidelis svogūnas.
Gaminimas
Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 šaukštus aliejaus ir apie stiklinę vandens. Viską gerai išplakame. Kaitiname nustatę mažą kaitrą, kol užverda.

Šiltą marinatą užpilame ant mėsos. Laikome vėsioje vietoje 2 paras. Per tą laiką reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų mėsoje.

Marinuotą mėsą dedame į puodą, užpilame obuolių sulčių ir vandens (lygiomis dalimis). Sudedame paruoštas prieskonines daržoves. Jei reikia, įpilame dar vandens. Verdame nustatę mažą kaitrą kol suminkštėja, maždaug valandą. Išvirusią mėsą atvėsiname, supjaustome, sudedame į didelę lėkštę, apibarstome maltais juodaisiais pipirais. Tiekiame su daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!