Jogurto ir uogų drebučiai

Ingridientai:
300 g šviežių uogų (mėlynių, serbentų ar kt.),
100 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
5 šaukšteliai želatinos,
1,75 stiklinės natūralaus jogurto,
0,75 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės.
Gaminimas
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą.

Želatiną užpilkite 3 šaukštais šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Pusę stiklinės vandens užvirinkite su cukrumi, sudėkite nuplautas uogas ir 2-3 minutes pavirinkite. Kai atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu.

Išbrinkusią želatiną ištirpdykite karšto vandens vonelėje. Pusę jos kiekio sumaišykite su trintomis uogomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusią želatiną plona srovele maišydama supilkite į jogurtą ir išsukite su plakta grietinėle (dalį grietinėlės palikite papuošimui).

Abiejų rūšių stingstančius drebučius sluoksniuokite į taures. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami drebučius puoškite plakta grietinėle, sveikomis uogomis bei mėtų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!