Juros lydekos putėsiai

Ingridientai:
(8 porcijos)

250 g juros lydekų filė,
4 šaukštai grietinėlės,
150 g pieno,
truputis citrinų sulčių,
20 g sviesto,
juodųjų pipirų,
20 g miltų,
aliejaus formelėms patepti,
1 šaukštas želatinos,
keli rūkytos lašišos griežinėliai,
4 šaukštai baltojo sauso vyno,
2 šaukštai majonezo,
krapų šakelės bei citrinos gabalėliai patiekalui papuošti.
Gaminimas
Lydekos filė kaitiname su pienu ant nedidelės ugnies apie 10 min. Atvėsiname. Į keptuvę sudedame sviestą, išlydome ir į jį suberiame miltus. Maišydami kaitiname iki užvirimo. Truputį atvėsiname. Tuomet į indą sudedame žuvį, supilame pieną, kuriame ji virė, sukrečiame sviesto bei miltų mišinįį ir smulkintuvu viskąą suplakame iki vientisos masės. Iššbrinkintąą ir išęęštirpinįį61;tą žželatąiną sumašišome su vynu, grietinėle bei majonezu ir sžupilame į žuvies masę. Gerššššššššai išmaišome. Dedame į aliejumi pateptas pasirinktas formeles ir 2 vai. laikome šaldytuve. Išųėėmę iš formeles puošiame lašišos, citriėnų gabalėliais ir krapais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!