JŪROS LYDEKOS UŽKEPĖLĖ

Ingridientai:
1 kg jūros lydekos file
2 dideli svogūnai
2 didelės morkos
100 ml pieno
1 valgomasis šaukštas grietinės
1 valgomasis šaukštas ketčupo
2 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
miltų, žuvies prieskonių, druskos, aliejaus.

Gaminimas
Žuvį supjaustyti gabalėliais, sudėti prieskonius, 2 valgomus šaukštus miltų, padruskinti pagal skonį ir išmaišius palikti, kad prieskoniai ir druska įsigertų. Apkepti žuvį keptuvėje iki rusvumo. Aliejuje apkepinti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus svogūnus iki gražiai geltonos spalvos. Ant stiklinio negilaus puodo dugno išdėlioti pakepintus žuvies gabalėlius. Ant žuvies tolygiai paskirstyti keptas morkas su svogūnais, grietinęę ir ketččupąą. Kiaušinius išplakti su pienu ir supilti įį puodąą taip pat toįįlygiai paskirstant. Paskaninti prieskoniais. Ant virššaus uūūžžtarkuoti fermentinžį sūrį ir kepti orkaitėėješ kol sūris išsilydys. Skanu valgyti su žaliu pomidoru.
(Lina Krivickienė)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!