Kalėdinis keksas


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

2 „Malsenos“ miltiniai mišiniai šokoladiniam keksui,
0,5 kg džiovintų vaisių (įvairių),
4-5 šaukštai romo.

Karališkajam glajui reikės:
5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros,
keturių kiaušinių baltymų,
2 šaukštelių citrinų sulčių.

Gaminimas:

Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje.
Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų.

Paruoškite glajų:
Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.

Nuotrauka: malsena.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!