Keptas jautienos kumpis

Ingridientai:
800 g. lieso jautienos kumpio,
2 šaukštai Vusterio padažo,
kalendrų grūdelių,
jautienos prieskonių mišinio,
vienos citrinos sulčių,
šaukštelis cukraus,
1-2 plėšyti laurų lapeliai,
šaukštas aliejaus, druskos,
200 g. nedidelių morkų,
150 g. porų,
200 g. konservuotų svogūnų arba česnakų skiltelių.

Garnyrui:
konservuotų svogūnų galvučių ar česnako skiltelių,
šviežių morkų ir porų.
Gaminimas
Kumpį nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį supilame išspaustas vienos citrinos sultis, įberiame cukraus, druskos, prieskonių, kalendros grūdelių ir suplėšytų laurų lapelių, įpilame 2 šaukštus vandens, šaukštą aliejaus ir 2 šaukštus Vusterio padažo. Viską gerai išmaišome. Ant jautienos kumpio užpilame marinato. Laikome vėsioje vietoje 12 valandų. Per tą laiką reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Paruoštą mėsą dedame į kepimo formą ir kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje. Patartina pridengti kepimo folija. Kepdami kartkartėmis pašlakstome mėsą išsiskyrusiomis sultimis. Baigdami kepti sudedame mažas šviežias morkas ir porus. Pačioje pabaigoje - koservuotus svogūnus arba česnakus. Tiekiame su keptomis daržovėmis. Prie patiekalo puikiai tinka bulvių košė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

rienka 2012-04-05 15:16:44
kiek laiko kepame?siaip atrodo labai skanus receptukas:)