Kiaulienos kepsnys grybų padaže

Ingridientai:
1 kg kiaulienos,
prieskonių,
druskos,
½ citrinos sulčių.

Padažui:
100 g džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis miltų,
20 g sviesto miltams pakepinti.
Gaminimas
Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis.

Iškepęs kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas grybų padažu. Atskirai patiekiamos virtos bulvės, salotos.

Padažui:
smulkiai supjaustyti svogūnai ir smulkiai sukapoti virti grybai pakepinami svieste, kol svogūnai suminkštės, tada suberiami miltai, prieskoniai, druska ir supilama grietinė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!