Kvietinis ragaišis

Ingridientai:
1kg stambiai maltų kvietinių nusijotų miltų,
3 stiklinės vandens arba pieno (galima pasukų, išrūgų),
12g druskos,
20g mielių,
50 g cukraus.
Gaminimas
Vanduo arba pienas pašildomas. Atskirai stiklinėje ištrinamos mielės su cukrumi, supilamos į pieną, suberiamą 1/3 miltų, išmaišoma, užbarstoma miltais ir uždengus paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Kaime ragaišis įmaišomas iš vakaro, su mažiau mielių. Anksti rytą tešla jau būna gerai pakilusi ir nuslūgusi. Prieš minkant tešla išplakama, suberiama druska, likę miltai ir gerai išminkoma. Paviršių patepus riebalais (kad neapdžiutų), paliekama, kad pakiltų. Ant sėlenomis pabarstyto stalo daromi apskriti maždaug 1 kg dydžio raguoliai. Dar kartą pakildinama ir aptepama išplaktu kiaušiniu. Į krosnį raguoliai šaunami liže.

Kepa 45 min. Iškeptų raguolių paviršius ištrinamas lašiniais. Kvietinis ragaišis būdavo valgomas šiltas sekmadienį per pusričius su spirgučių ir grietinės dažiniu arba ataušęs — su pienu. Labai skanus ir aromatingas, kol šiltas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!