Lašiša su krienų padažu

Ingridientai:
apie 800g. lašišų be odos,

Marinatui:
1 l. vandens,
400 ml. 6 procentų koncentracijos acto,
100 g. cukraus,
1 svogūnas,
2 lauro lapai,
1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (nesmulkintų).

Padažui:
200 ml. grietinėlės, geriausiai neriebios,
2-3 valgomieji šaukštai krienų,
1 arbatinis šaukštelis 6 procentų koncentracijos acto,
1 arbatinis šaukštelis cukranendrių cukraus,
50 g. gražiai papjaustytų laiškinių česnakų,
50 g. pipirnės.
Gaminimas
Supjaustykite lašišą 2 cm storio gabaliukais. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į plastikinį maišelį kartu su lašiša ir druska. Užriškite maišelį ir padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai. Sumaišykite marinatui skirtus komponentus ir nuolat maišydami virkite 30 minučių. Į šią masę įdėkite lašišą, puodą nukelkite nuo ugnies. Laikykite lašišą marinate tol, kol šis atvės. Sumaišykite padažui skirtus komponentus. Patiekite lašišą su padažu ir šviežiomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!