Liežuvis arba mėsa drebučiuose


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1.300 g virto liežuvio arba mėsos,
2.300 g mėsos sultinio,
3.10- 12 g želatinos, 4.morkų,
5.pomidorų, 6.žalumynų.

Gaminimas:

Želatiną brinkinti 20—30 minučių šaltame vandenyje, paskui ją ištirpinti karštame skaidriame pagardintame prieskoniais mėsos sultinyje. Jeigu želatina nelabai švari, sultinį perkošti per marlę arba sietelį. Liežuvį ir. mėsą supjaustyti skersai raumenų 3—4 mm storio griežinėliais. Gražiau atrodo mažesni (25—30 g) gabalai.. Griežinėlius sudėti į plokščią lėkštę, palikti tarp jų kelių centimetrų tarpus. Ant viršaus uždėti gražiai supjaustytų morkos gabalėlių, petražolės lapelių ir užpilti trupučiu sultinio. Sultinys turi būti pradėjęs stingti. Po kurio laiko supilti likusį sultinį ir 3—4 valandas laikyti šaltai, kad sustingtų.
Prieš serviravimą drebučius aštriu peiliu supjaustyti vienodais gabalais ir sudėlioti į dubenį. Papuošti salotų lapeliais, pomidorais, citrinos griežinėliais ir kt. (priklausomai nuo metų laiko).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!