Marinuotos daržovės su svarainiais

Ingridientai:
Marinatui:
1 l vandens,
šaukštas druskos,
1-2 šaukštai cukraus

6-8 paruošti svarainiai,
2 laurų lapeliai,
10 kvapiųjų pipirų,
1 cm pločio krieno gabalėlis,
nedidelė šakelė peletrūno,
šaukštelis garstyčių sėklų.
Gaminimas
Moliūgus, aguročius ir cukinijas nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir blanširuoti pasūdytame vandenyje. Agurkus blanširuoti neluptus.
Agurkus ir mažus aguročius bei mažas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliūgus bei stambius aguročius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.
Išgriebtas iš vandens daržoves dėti į švarius stiklainius, įmesti po 2-3 skilteles česnako ir užpilti karštu marinatu.
Marinatui recepte nurodytus prieskonius užpilti vandeniu ir virti 6-8 min.
Po 5-6 min. marinatąą nupilti, už&į#382;virinąąąąti ir vėl supilti ant daržžovių. Jei marinuojažma 0,5 l talpos stiklainiuose, marinatą kašitinti 3 kartus, jei 3 l talpos stiklainiuose, kaitinti 2 kartus. Paskutinį kartą supylus karštą marinatą, stiklainius uždaryti metaliniais dangteliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!