Medaus tortas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai: 225g miltų, Po šaukštelį cinamono ir kepimo miltelių, 125g sviesto, Po 175g cukraus ir medaus, Po saują razinų, riešutų, migdolų drožlių, Šaukštelio imbiero, 100ml stiprios ataušintos kavos, 2 standžiai išplauktų kiaušinių. Pertepti: smulkiai supjaustytų be sėklalizdžių konservuotų kriaušių, Paskrudintų ir susmulkintų lazdyno riešutų, razinų ir trupučio romo esencijos. Glajui: 3 šaukštai tirpios kavos miltelių, 250g sviesto, Stiklinė miltinio cukraus, Taurelės kavos likerio. Papuošti: lazdyno riešutų, dalį jų – susmulkintų
Gaminimas:
Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. Pusę tešlos dedame į apvalią formą, pertepame kriaušių mišiniu, užklojame likusia tešla. Kepame 180 laipsnių orkaitėje. Išimame ir ataušiname. Paruošiame glajų. Sviestą puriai ištriname su cukrumi, pilame kavą ir likerį. Padedame į šaldytuvą atšalti. Glajumi patepame torto šonus ir viršų, apiberiame riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!