Migdoliniai Kalėdų sausainiai

Ingridientai:
250 g sviesto;
300 g cukraus;
100 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
1 kiaušinis;
2 arb. š. cinamono;
½ arb. š. malto kardamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis muskato riešuto;
Žiupsnelis druskos;
500 g mitų;
Plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Sviestą išsukti su cukrumi ir marcipanų mase, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, persijotus miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Formeles pabarstyti miltais, o taip pat miltais pabarstyti vieną arba dvi skardas.

Į formeles įspausti nedideles porcijas tešlos, išsikišusius tešlos kraštus nupjauti. Figūrėles išimti iš formų ir dėti ant skardos, prieš tai jų apačią pabarsčius migdolų plokštelėmis. Kepti orkaitėje apie 10 min. Nuimti nuo skardos ir ataušinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!