Moliūgų pyragas

Ingridientai:
100 g minkšto sviesto;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
150 g moliūgo piurė;
225 g miltų;
1 citrinos tarkuota žievelė;
10 sausainių trupinių;
5 šaukštas pieno.
Gaminimas
Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir susmulkinamas blenderiu ar virtuviniu kombainu.

Sviestą išsukti su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus, moliūgų piurė ir gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti trupinius ir įpilti pieno. Dar kartą gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo skardą ir kepti apie 40-45 min 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Vaida 2009-10-20 21:36:57
Paprastas receptas , o skonis fantastiskas. Turejau jau sutarkuoto moliugo , tai idejau i orkaite tuo paciu metu kol kepiau visciuka. Galbut padauginau sviesto , taciau skonio nepagadino. Ir neturejau citrinos tai patarkavau siek tiek apelsino zieveles. Pyragas trapus krastuose minkstutis viduje, na seimyna vsa gyre labai.