Obuolių putėsiai

Ingridientai:
4 dideli obuoliai,
0,5 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
cinamono,
15 g želatinos,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
citrinų sulčių (jei obuoliai saldūs),
2 slyvos,
2 abrikosai,
1/2 banano ar uogų (nebūtinai),
sutarkuoto šokolado,
plaktos grietinėlės.
Gaminimas
Obuolius nulupame, susmulkiname ir užpilame vandeniu bei cukrumi. Kaitiname, kol obuoliai visai suminkštės. Nuo obuolių nupilame sirupą, jame išbrinkiname ir ištirpiname želatiną. Obuolius atvėsiname, pertriname. Į obuolių tyrę įmaišome vanilinį cukrų, želatiną, citrinų sulčių ir įvairius susmulkintus vaisius (nebūtinai). Į dubenėlį, perpiltą vandeniu ir pabarstytą cukrumi, supilame obuolių putėsius ir pastatome įį šaldytuvąą 8-10 vai. Putėsius išverččiame įį lėkšštęę, papuoššiame sutarkuotuš šokoladu ir plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!