Paprikų užkandis

Ingridientai:
2 raudonosios paprikos,
150 g brokolių,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės,
3 šaukštai tarkuoto parmezano,
žiupsnelis muskatų,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Padažui:
4 pomidorai,
3 skiltelės česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos.
Gaminimas
Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius. Paruoškite įdarą: brokolius 5 min. patroškinkite grietinėlėje. Išgriebusi nuvarvinkite ir pertrinkite per sietelį, (muškite kiaušinius, suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir išplakite elektriniu plakikliu. Paprikas prikimškite įdaro ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Kepkite 220°C karštumo orkaitėje 20 minučių.

Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Minkštimą plakikliu išsukite su smulkintais česnakais, druska ir aliejumi. Atvėsusias paprikas supjaustykite pusgriežinėliais ir išdėliokite lėkštėje. Šalia supilkite padažą. Tiekdama puoškite šviežių žalumynų šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!