Piene virtas karpis

Ingridientai:
1kg. karpio,
2-3 morkos,
1-2 svogūnai,
1l. pieno,
ryšulėlis žalių arba džiovintų salierų lapelių,
kmynų,
druskos,
keli malti kvapieji pipirai.
Gaminimas
Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugne jau sudėti griežinėliais supjaustytos morkos ir svogūnai. Ant viršaus užberiama salierų lapelių, supilamas pienas ir ant itin mažos kaitros, verdama apie 1 valandą. Išvirę žuvies gabalai, atsargiai, kad nesuirtų, išgriebiami ir sudedami į pusdubenį taip, kad žuvis atrodytų lyg nepjaustyta. Užpilama skysčiu, kuriame virė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!