Plikyti pyragėliai su kakavos ir grietinėlės kremu

Ingridientai:
Tešlai:

50 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
2 pak. vanilinio cukraus;
180 g miltų;
4 kiaušiniai;
Riebalų skardai patepti.

Glajui:

150 g cukraus pudros;
1 valg. š. tirpios kakavos;
2-3 valg. š. romo.

Įdarui:

500 ml grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus;
1-2 valg. š. kakavos miltelių;
1 valg. š. romo.
Gaminimas
250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei vaniliniu cukrumi. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys prie puodo kraštų nelimpantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmušti kiaušinį. Ją ataušinti. Paskui vieną po kito įmušti likusius kiaušinius.

Orkaitė įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu ir ant riebalais išteptos skardos išspausti slyvos dydžio rutuliukus. Tarp jų palikti nemažus tarpus. Kepti orkaitėje apie 25-30 min. Pyragėlius perpjauti pusiau (į 2 sluoksnius) ir ataušinti.

Glajui cukraus pudrą sumaišyti su kakavos milteliais ir romu. Glajumi aptepti viršutinę pyragėlių dalį ir palaukti, kol išdžius. Įdarui grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standžios konsistencijos, įmaišyti kakavos miltelius bei romą. Grietinėle įdaryti pyragėlius, ant viršaus uždėti glajumi apteptas viršutines pyragėlių dalis ir tuojau pat patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!