PORŲ SRIUBA

Ingridientai:
400g porų, 250g bulvių
1 stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės grietinės, 1 kiaušinio trynys
1 šaukštas smulkintų svogūno laiškų
druskos, pipirų

Gaminimas
Porus išvalyti, nupjauti lapus, o baltąją dalį smulkiai supjaustome. Bulvės apskutamos ir taip pat smulkiai supjaustomos. Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti porus. Puode užvirti 1 l vandens ir į verdanti vandenį supilti pakepintus porus, sudėti bulves, pasūdyti ir virti, kol suminkštės bulvės apie 20 min. Sriubą išplakti mikseriu, supilti pieną, užvirinti ir tuoj pat nuimti nuo ugnies. Trynį sumaišyti su grietine ir supilti į sriubą. Sriubą papipiriname ir jei reikia pasūdome. Prieš patiekdami sudedame svogūnų laiškus. Sriuba patiekiama su skrebučiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!