Purus grybų apkepas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 svogūnas,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
druskos,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai maišant, supilti išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti, maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol kiaušiniai sutirštės ir apkepas iš visų pusių gražiai paraus. Patiekti karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. Pastovėjęs apkepas suslūgsta. Su šiuo apkepu patiekti virtų bulvių, tirpinto sviesto ir žalių daržovių salotų. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!