Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Ingridientai:
1 batonas;
1-1,5 pakeliai varškės;
0,5-1 stikl. grietinės ar grietinėlės;
1 stikl. mėlynių, žemuogių, smulkintų braškių ar vyšnių;
4-5 valg. š. pieno;
2 kupini valg. š. želatinos;
Cukraus pagal skonį;
2 arb. š. vanilinio cukraus;
1 sauja džiovintų vaisių;
1 saujelė riešutų;

Glaistui:

Baltojo šokolado;
2-3 valg. š. pieno.
Gaminimas
Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais vaisiais.

Paruošti įdarą: varškę ištrinti su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinti šlakelyje karšto pieno. Atvėsusį pieną su želatina supilti į varškės masę. Įmaišyti uogas (rudeniop galima uogas pakeisti pjaustytais obuoliais, o varškės masę pagardinti cinamonu).

Įdaro masę sukrėsti į batono vidų, uždengti nupjautu dugnu ir dėti į šaldytuvą, kad vidus sustingtų. Geriausia šį pyragą gaminti iš vakaro. Puošti apliejant įpjautus ruoželius baltojo šokolado glajumi, apibarstant smulkintais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!