Riebaluose kepti plikytos tešlos riestainiai

Ingridientai:
Žiupsnelis druskos;
50 g sviesto;
1 valg. š. cukraus;
150 g miltų;
4 kiaušiniai;
700-800 g riebalų kepimui;
Cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius. Tešlą ataušinti.

Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su dideliu antgaliu. Ant riebalais ištepto kepimo popieriaus išspausti riestainius. Riebalus įkaitinti iki 175°C temperatūros. Norint patikrinti temperatūrą, reikia vieną tešlos rutuliuką įmesti į riebalus. Jei temperatūra tinkama, rutuliukas tuojau pat iškils ir aplink jį riebalai ims burbuliuoti. Nuo riebalų neturi kilti dūmai. Jei taip yra, vadinasi, riebalai perkaito.

Riestainius atsargiai nuimti nuo popieriaus ir po vieną dėti į karštus riebalus. Kai viena riestainio pusė parusvės, kepinį apversti. Iškeptus riestainius sudėti ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Palaukti, kol atauš ir apibarstyti cukraus pudra. Patiekti šviežius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!