Rizotas su pomidorais ir šviežiu baziliku (foto)

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g sviesto;
1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas;
500 g nuluptų ir gabalėliais supjaustytų pomidorų;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (apie 750 g) verdančio daržovių sultinio;
20 suplėšytų baziliko lapelių (ir dar keli papuošimui);
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.

Gaminimas
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.).

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite ryžius ir 2 min. pakepinkite. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol išgaruos. Įmaišykite paruoštą pomidorų padažą ir baziliko lapelius. Gerai maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei sutarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekalą papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!