RYŽIŲ APKEPAS SU MIGDOLAIS

Ingridientai:
250g ryžių
4 stiklinės pieno
1 citrinos tarkuota žievelė
150g migdolų
150g cukraus
2 kiaušiniai
50g romo
sviesto, kepimo formai ištepti

Gaminimas
Nuplautus ryžius sudėti į verdanti vandenį ir virti 5 min., po to nukošti. Užvirti pieną, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, suberti ryžius ir virti 35 min. Į išvirtus ryžius sudėti susmulkintus migdolus, cukrų, kiaušinio trynius ir įpilti romo, viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių pūtų ir atsargiai įmaišyti į ryžius. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti ryžių masę ir kepti orkaitėje, kol gražiai ,tolygiai pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tiekti karštą, skaniausia su šokolado padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!