Ryžių pudingas (Arroz con leche)

Ingridientai:
150 g baltų ilgagrūdžių ryžių;
50 g razinų;
Pagal skonį 4 valg. š. vaisių sulčių (geriausia apelsinų);
Cinamono lazdelė;
Ant peilio galo druskos;
Po 1 gabaliuką žaliosios citrinos ir apelsino žievelės;
500 ml pieno;
200 g cukraus;
1 arb. š. vanilės esencijos;
½ arb. š. malto cinamono.
Gaminimas
Ryžius gerai nuplaukite. Razinas išmirkykite vandenyje arba vaisių sultyse. Į puodą supilkite 750 ml vandens, sudėkite cinamono lazdelę, druskos, žaliosios citrinos ir apelsino žieveles ir užvirinkite. Po to suberkite ryžius, išmaišykite ir uždengę virkite ant vidutinės ugnies maždaug 25 min., kol ryžiai suminkštės. Išimkite cinamono lazdelę, žaliosios citrinos ir apelsino žieveles. Supilkite pieną ir suberkite cukrų. Virkite nuolat maišydami, kol viskas sutirštės. Sudėkite išmirkusias razinas. Pagardinkite vanilės esencija.

Atvėsinkite, sudėkite į stiklinį dubenį ir apibarstykite maltu cinamonu. Pudingą galima sudėti į gražią formą ir po to išversti į didelę lėkštę. Patiekite su vaisių padažu arba papuoškite šviežiais vaisias.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!