Slyvų vyniotinis su lazdyno riešutais

Ingridientai:
2 vidutinio dydžio vyniotiniai:

Tešlai:

250 g miltų;
1 kiaušinis;
1 valg. š. aliejaus;
Žiupsnelis druskos;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

125 ml grietinėlės;
1 kg slyvų;
4 valg. š. cukraus;
100 g rome mirkytų razinų;
100 g kapotų lazdyno riešutų;
3 valg. š. sviesto vyniotiniui aptepti.
Gaminimas
125 ml vandens pašildyti, kad būtų drungnas. Iš miltų, kiaušinio, aliejaus, druskos bei vandens suminkyti vientisą tešlą ir mušti ant lentos tol, kol ji taps vientisa ir blizganti. Mažiausiai 2 val. palaikyti įvyniotą į polietileninę plėvelę. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis ir kiekvieną jų plonai iškočioti ant miltais pabarstyto rankšluosčio. Paskui ištempti plaštakomis.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlos lapus aptepti grietinėle. Slyvas nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus, pabarstyti cukrumi ir išdėliot ant tešlos lakštų. Pabarstyti riešutais ir rome mirkytomis razinomis. Tešlos kraštus užlenkti ir rankšluosčiu susukti vyniotinius. Juos sudėti ant riebalais išteptos skardos ir aptepti lydytu sviestu. Kepti 35-40 min. Iškepusius vyniotinius aptepti likusius sviestu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!