Smėlinis plikytas pyragas

Ingridientai:
Tešla:
250 g. krakmolo,
3 šaukštai miltų,
4 kiaušiniai,
250 g. cukraus pudros,
250 g. sviesto arba margarino,
šaukštas romo,
citrinų esencijos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Sirupas:
dviejų apelsinų sultys,
3 šaukštai cukraus pudros

Glajus:
150 g. cukraus pudros,
šaukštas kakavos,
4 šaukštai vandens,
apelsinas.
Gaminimas
Cukrų ir kiaušinius ištrinti. Įpilti esencijos, romo, suberti krakmolą, 2 šaukštus miltų ir maišyti 6 minutes. Pastoviai maišant sudėti minkštą margariną, šaukštą miltų, išmaišytų su kepimo miltelius. Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Karštą pyragą subadyti ir apipilti karštu sirupu (apelsino sultys ir cukrus). Pyrago neišimti iš skardos, kol neatauš. Cukraus pudrą ištrinti su vandeniu ir kakava, ir šiuo glajumi aplieti pyragą. Puošti apelsino skiltelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!