Šokoladiniai bučinukai su lazdynų riešutais

Ingridientai:
90 g minkšto sviesto,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
70 g cukraus,
1 didelis kiaušinis,
125 g paprastų kvietinių miltų,
50 g maltų lazdynų riešutų,
30 g nesaldintos kakavos miltelių plius žiupsnelis apibarstyti,

Šokoladinis riešutinis įdaras:
125 sutrupinto pusiau saldaus (juodojo) šokolado,
50 g sviesto,
125 g šokoladinio riešutinio užtepo.
Gaminimas
Dideliame dubenyje suplakite sviestą, vanilę, cukrų ir kiaušinį iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, lazdynų riešutus ir kakavos mitelius ir suminkykite standžią tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite riebalais 2 kepimo skardas. Iškočiokite tešlą į 3 mm storio lakštą. Specialiu pjaustikliu išpjaukite 5 cm skersmens skritulėlius. Išdėliokite juos ant paruoštų skardų. Kepkite, kaskart po vieną skardą, kol lengvai apskrus, apie 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5 minutes. Perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Šokoladinis riešutinis įdaras: Prikaistuvyje dvigubu dugnu ištirpinkite šokoladą virš vos verdančio vandens. Dubenyje suplakite šokoladą, sviestą ir riešutinį užtepą iki vientisos masės. Atvėsinkite šaldytuve 20 minučių. Ant pusės atvėsintų sausainėlių užtepkite įdaro. Uždenkite likusiais sausainiais. Apibarstykite kakavos milteliais ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!