Suktinukai

Ingridientai:
1/2kg jautienos,
200 g riebios kiaulienos arba 100 g rūkytų lašiniukų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
miltų ar džiūvėsėlių suktinukams pavolioti,
40 g riebalų kepimui,
20 g sviesto užpylimui.
Gaminimas
Pirmos rūšies jautiena supjaustoma pailgais nedideliais gabalėliais, gerai išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Kiauliena ar lašinukai irgi supjaustomi tokio pat dydžio gabalėliais, šiek tiek pamušami, apibarstomi prieskoniais ir uždedami ant jautienos, stipriai susukami, susmeigiami gvazdikėliu (ar aprišami siūlu), pavoliojami miltuose ar džiūvėsėliuose, dedami į keptuvę su įkaitintais riebalais, kartu sudedamos ir prieskoninės daržovės ir iškepama dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Iškepus siūlai nuimami (gvazdikėliai paliekami), suktinukai dedami į pašildytą pusdubenį, apšlakstomi sviestu, apibarstomi susmulkintais petražolių lapeliais. Prie jų patiekiama keptų bulvių, marinuotų agurkų, krienų ar kitokių tuo metu turimų priedų.

Pastabos:
Panašiai galima iškepti didesnį suktinį iš viso mėsos gabalo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!