Švediška dilgėlių sriuba (Nässelsoppa)

Ingridientai:
600-700 g jaunų dilgėlių,
svogūnų laiškų,
0,75 l vandens,
0,75 l sultinio,
40 g sviesto,
30 g miltų,
3 kietai virti kiaušiniai,
pipirų,
druskos,
cukraus.
Gaminimas
Dilgėles gerai nuplaukite. Dideliame puode užvirkite vandenį, sumeskite dilgėles ir virkite, kol ištiš apie 40 minučių. Nusunkite, vandens neišpilkite. Dilgėles ir svogūnų laiškus (jų dedama pagal skonį) smulkiai supjaustykite.

Iš svieto ir miltų sutaiosykite padažą. Atskieskite karštu sultiniu. Pavirkite 5 minutes, po to sudėkite supjaustytus žalumynus. Pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi. Į kiekvieną lėkštę įdėkite puselę kietai virto kiaušinio, sriubą tiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!