Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Ingridientai:
400 g jautienos sprandinės;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
500 ml mėsos arba daržovių sultinio;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
2-3 pomidorai;
Po 1 mažą raudonąją ir žaliąją papriką;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 kartus ant peilio galo maltų saldžiųjų paprikų;
2 kartus ant peilio galo maltų aitriųjų paprikų;
8 tortilijos;
Aliejaus kepimui.
Gaminimas
Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite odelę ir po valandos sudėkite į sultinį. Paskutinį pusvalandį galima šiek tiek padidinti ugnį. Skystis turi būti visiškai išgaravęs.

Paprikų ankštis nuplaukite, išimkite sėklas bei pertvarėles ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais. Alyvuogių aliejų įkaitinkite ir jame šiek tiek pakepinkite paprikas, kol suminkštės. Mėsą sumaišykite su paprikomis. Pagardinkite druska, pipirais, saldžiosiomis ir aitriosiomis paprikomis. Mišinį užtepkite ant tortilijų, susukite ir patiekite. Prie šio patiekalo puikiai tiks avokadų padažas arba salotų lapai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!