Traškios salotos su lašinukais, avokadu ir riešutais

Ingridientai:
4 porcijoms:

1 valg. š. sviesto;
250 g supjaustytų mažais kubeliais lašinukų;
8 nedideliais kubeliais supjaustytos riekelės baltos duonos;
350 g įvairių salotų lapų;
100 g susmulkintų riešutų;
1 didelis nuluptas ir kubeliais supjaustytas avokadas;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. balzaminio acto;
1 valg. š. prancūziškų garstyčių;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
Gaminimas
Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies išlydykite sviestą ir apie 5 min. pakepinkite lašinukus, kol paruduos. Mediniu šaukštu išimkite paskrudusius lašinukus ir suberkite juos ant virtuvinių servetėlių. Leiskite atvėsti. Pakepinkite keptuvėje duoną (apie 3min.), kol gražiai ir iš visų pusių apskrus. Tuomet išimkite ir leiskite atvėsti.

Didelės salotinės dugną išklokite salotų lapais, tuomet dėkite lašinukus, riešutus bei avokadą. Atskirame dubenėlyje šakute suplakite aliejų, actą, garstyčias, druską ir pipirus. Apšlakstykite salotas gautu užpilu ir švelniai išmaišykite. Apibarstykite skrudinta duona ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!