Troškintas ungurys

Ingridientai:
800 g ungurio,
2 citrinos,
20 g sviesto,
2 svogūnai,
saliero,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių, mairūno),
1/2 stiklinės baltojo vyno,
druskos,
miltų ar džiūvėsėlių.
Gaminimas
Ungurys nulupamas, nuplaunamas, supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinamas svieste. Dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis (svogūnais, salieru), užpilamas baltuoju vynu ir troškinamas ant mažos ugnies.
Patiekiamas sudėtas į pašildytą pusdubenį, apdėtas virtomis bulvėmis ar virtomis daržovėmis. Perkoštas padažas duodamas padažinėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!