Uogų ledai

Ingridientai:
4 porcijos

400 g šaldytų uogų mišinio (mėlynių, serbentų, aviečių, žemuogių, gervuogių),
75 g miltinio cukraus,
200 ml šalto putojančio vyno,
4 šaukštai kiaušininio likerio.
Gaminimas
Metalinį dubenėlį pastatome į šaldytuvą ir atšaldome. Du šaukštus uogų padedame į šaldytuvą. Į plaktuvą supilame vyną, suberiame cukrų ir pamažu plakdami suberiame uogas. Toliau plakdami supilame likerį.

Šią masę supilame į atšaldytą dubenėlį, pridengiame folija ir valandą laikome šaltai. Sušalusius ledus supjaustome kubeliais ir sudedame į desertines taures. Apibarstome likusiomis uogomis. Prieš patiekiant ledus galima dar pagardinti - apšlakstyti kiaušininiu likeriu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!