Vištiena su vyšnių padažu


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.1 višta
2.3 šaukštai aliejaus
3.1 šaukštas sviesto
4.1 stiklinė sultinio
5.4 šaukštai degtinės
6.1,5 stiklinės vyšnių
7.2 šaukšteliai krakmolo
pipirų, druskos pagal skonį
Gaminimas:
Višta apverdama pasūdytame vandenyje. Šiek tiek suminkštėjus stambiems raumenims (krūtinėlė, kojelės), višta išimama iš vandens ir įtrinama druska su pipirais. Kepama orkaitėje užpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu, kol višta parusvės. Iškepusi višta laikoma šiltai, kol paruošiamas padažas. Skanaus!
Padažas: nuo kepimo likęs skystis perkošiamas ir užvirinamas, į jį supilamas vandenyje išmaišytas krakmolas, sudedamos vyšnios ( tinka ir marinuotos), supilama degtinė ir pakaitinama.
Patiekiant, višta supjaustoma, sudedama į pusdubenį ir užpilama padažu. Valgoma su biriai virtais ryžiais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!