Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Ingridientai:
0,75 l pieno,
0,75 l šviesaus alaus,
žievelė cinamono,
keli lašai citrinos sulčių,
125 g cukraus+30 g miltų arba bulvių krakmolo,
1 kiaušinis,
trynys ir baltymas.
Gaminimas
Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neužvirinant pakaitinkite ant stiprios ugnies, sutirštinkite sriubą kiaušinio tryniu.

Baltymą išplakite iki standžių putų, pasaldinkite 30 g cukraus pudros. Išplaktą baltymą mažais šaukšteliais išdėliokite ant sriubos, esančios puode. Puodą uždenkite dangčiu 5 minutėms; baltymui sukietėti pakanka garų. Jei norite valgyti sriubą su šaltu alumi (kaltschale), kiaušinio baltymus reikia pamerkti į verdantį vandenį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!