Žiedinių kopūstų apkepas su grybais

Ingridientai:
1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2–3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai miltų,
2–3 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3–4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
pipirai, druska, cukrus.
Gaminimas
Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu. Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.

Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels.

Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų – sūrio riekutes, o ant sūrio – grybus. Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5–7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!