Žuvies maltinis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.4 stiklinės vandens,
2.800 g žuvies,
3.400 g įvairių daržovių (tik ne kopūstų),
4.2 bandeles,
5.2 kiaušiniai,
6.4 kietai virti kiaušiniai,
7.1 stiklinė pieno,
8.2 šaukštai sviesto,
9.1 svogūnas,
lauro lapelių, pipirų, druskos, vandens.
Padažui:
10.1 stiklinė grietinės,
11.1 šaukštas sviesto,
12.2 šaukštai miltų,
13.1/2 citrinos sunkos,
druskos, pipirų, kapotų petražolių.
Gaminimas:
Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę valandos. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir išvirti sultinį. Kai daržovės suminkštės, nusunkti. Sultinį vėl supilti į puodą. Paimti marlę ar plonesnį rankšluostį, patepti sviestu, sudėti pusę paruoštos žuvies masės, ant jos - nuluptus virtus kiaušinius, o ant viršaus - likusią masę. Suformuoti gražią “bandelę”, apvynioti medžiagа ir surišti galus. Įdėti į sultinį ir virti apie valandą. Po to atsargiai nuimti medžiagą ir supjaustyti storomis riekėmis. Užpilti padažu. Tinka kaip šiltas arba šaltas patiekalas.
Padažas:
Sviestą ištirpinti, sudėti miltus ir maišant supilti grietinę. Suberti prieskonius, išmaišyti ir užvirti. Padažu užpilti patiekalą. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!