Žuvies sūris

Ingridientai:
1,2 kg šaldytų juros lydekų ar menkių,
2 kiaušiniai,
2 svogūnai,
3 batono riekelės,
0,5 stiklinės pieno,
kmynų, džiovintų raudonėlių,
žuvies prieskonių, druskos.

Įdarui:
150 g pievagrybių,
2 virtos morkos,
1 svogūnas,
1 šaukštas sojų padažo,
truputis ''Vegetos'', druskos,
pipirų, krapų, džiūvėsėlių,
aliejaus svogūnams apkepti,

Padažui:
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai švelnaus kečupo,
1 arbatinis šaukštelis krienų,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių,
krapų.
Gaminimas
Žuvį sumalame kartu su piene išmirkytu batonu, pakepintais svogūnais. Į masę įmušame kiaušinius, įberiame prieskonių ir labai gerai išminkome. ĮĮdarui grybus, apkeptus sumulkintus svogūūnus ir virtas morkas sumalame ir pakepamĮĮe keptuvėje su aliejumi bei prieskoniais. Tada įdedame džiūvėsėlių, kad įdaras nebūtų skystas, įberiame susmulkintų krapų. Į sūrmaišį (jis turėtų būti specialiai tam pasiūtas) įdedame dalį žuvies masės, tada viduryje dedame įdaro ir vėl žuvies masės taip, kad įdaras būtų viduryje. Sūrmaišį užrišame ir verdame pasūdytame vandenyje 40-45 min. Į vandenį pridedame petražolių ir salierų šaknų, laurų lapą, keletą pipirų. Išvirusį ir šiek tiek atvėsusį sūrį išimame iš puodo ir paslegiame. Po 4-5 valandų sūrį išimame iš sūrmaišio ir patiekiame su šaltu padažu, paruoštu iš nurodytų sudedamųjų dalių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!