25 rezultatų ieškant "balto"

VIŠČIUKAS SU PELETRŪNU

Filė supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Puode sumaišykite balto vyno actą, vandenį, svogūnus, prieskonius, grietinę ir viską užvirinkite. Sudėkite viščiukų filė ir išvirkite (virkite apie 5–10 minučių). Patiekite su makaronais, ryžiais, bulvėmis arb..

Recepto vertinimas: 0

Salotos Antipasto

Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, alyvuoges, artišoko še..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų ir grybų salotos

Parūgštintame ir pasūdytme vandeny pavirti pusę pjaustyto šviežio, kopūsto, atvėsinti, sudėti išvirtus grybus - apie 400 g. Įpjaustyti vidutinį agurką, sumaišyti. Padažui išpausti pusę citrinos sumaišyti su šaukštu aliejaus, 3 šaukštais balto pusiau sauso vyno ir šaukštu soj..

Recepto vertinimas: 0

Įsimylėjęs vėžys

Išdarinėkite vėžį, išimkite mėsą iš žnyplių ir galvos. Supjaustykite uodegos mėsą kubeliais. Nuplikykite ir nulupkite pomidorą, išimkite sėklas bei supjaustykite jį kubeliais.Nulupkite ir supjaustykite svogūną, ir pakepkite riebaluose kol suminkštės. Įpilkite vyno, pomidorų p..

Recepto vertinimas: 5

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip Gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirky..

Recepto vertinimas: 4

Padažas su salierais ar petražolėm

Į pagrindinį baltą padažą sudėti tarkuotas prieskonines daržoves, kondensuotą pieną ir pavirinti. Kai jos išvirs, suberti žalumynus. ..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskų sriuba

Moliuskus nuvarvinti. Svogūnus, česnaką, petražoles, bulves supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir supjaustyti. Aliejuje pakepti svogūnus, moliuskus, česnaką. Suberti petražolių lapelius, supilti moliuskų skystį, vyną ir troškinti 5 minutes. Įpilti 2 l vandens, sudėti bulves. Miltus ats..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti prieskon..

Recepto vertinimas: 4

Kiniška vištienos sriuba

Į didelį dubenį supilkite paruostą vistienos sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Įmaisykite sojų padažą, plonais griežinėliais pjaustytą vistieną, actą ir uždengę kaitinkite, kol vėl užvirs. Dar į įdėkite nuvarvintus pupelių daigus ir makaronus, vėl kaitinkite, kol užvirs. Ta..

Recepto vertinimas: 5

Šalta kivių sriuba

Rabarbarus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite 1 l vandens, sudėkite rabarbarus ir cukrų, vėl užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Pakelio turinį ismaisykite su keturiais valgomaisiais saukstais salto vandens ir supilkite į puodą su rabarbarais, kad sutirstėtų...

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas baltame padaže

Viščiuką išdarinėti ir 2 val. pamirkyti. Iš 1,5l. vandens, svogūnų, baltojo vyno ir prieskonių mišinio, kurį prancūzai vadina „garni", paruošti kur-bujoną. Kai šis atvės, įdėti į jį viščiuką, įberti druskos ir virti ant silpnos ugnies 1 val. Nukėlus nuo ugnies nuovirą p..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepenys

Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržove..

Recepto vertinimas: 2

Lydeka balto vyno padaže

Nuvalytą ir išdarinėtą lydeką supjaustyti gabaliukais, truputį apkepinti svieste, apibarstyti miltais, užpilti vynu ir vandeniu (skystis turi apsemti žuvį), sudėti svogūnus, grybus, druską, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Baigiant virti į sultinį supilti gr..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su špinatais

Lašišos filė supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais ir apkepinti iš abiejų pusių. Nupjauti špinatų stiebus. Aliejuje apkepinti smulkintą česnaką, pridėti špinatų. Kepant maišyti. Užpilti balto vyno ir grietinės, dar patroškinti apie 2 min. Špinatus sudėti į dide..

Recepto vertinimas: 0

Kario padažas

Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Kalmarai balto vyno padaže

Kalmarus dėti į šaltą vandenį ir jam užvirus virti lygiai 7 minutes (jei ilgiau - kalmarai gali sukietėti). Išvirtus supjaustyti juostelėmis. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti svieste. Į svogūnus supilti grietinę, vyną, sudėti supjaustytus kalmarus ir viską pakaitinti dar ..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)

Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomid..

Recepto vertinimas: 4

Tortas "Cortina"

Sausainius sumalkite švaria mėsmale arba susmulkinkite mikseriu. Trupinius išminkykite su sviestu (margarinu) ir 1 pak. vanilinio cuktraus. Masę dėkite į 24 cm skersmens tortinę ir išplokite lygiu sluoksniu. Paruoškite citrinų želė (pagal nurodymus ant pakelio) iš jos miltelių ir vyn..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Bulvės ispaniškai (Patatas ala pobre) (Ilonos)

Bulves nuplauname, nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus ir paprikas taip pat susmulkiname griežinėliais. Į kepimo formą pilame aliejų ir baltą vyną. Sudedame bulves, svogūnus ir paprikas. Pagardiname druska bei pipirais. Viską gerai išmaišome ir tolygiai paskirstome. Tada..

Recepto vertinimas: 0

KALMARAI BALTO VYNO PADAŽE

Kalmarus deti i salta vandeni ir jam uzvirus virti lygiai 7 minutes (jei ilgiau - kalmarai gali sukieteti). Isvirtus supjaustyti juostelemis. Smulkiai supjaustyti svoguna ir pakepinti svieste. I svogunus supilti grietine, vyna, sudeti supjaustytus kalmarus ir viska pakaitinti dar apie 5 minutes. Pat..

Recepto vertinimas: 5

RYŽIŲ APKEPAS SU ŽIRNIAIS

Susmulkinta svoguna pakepinti aliejuje, po to suberti nuplautus ryzius ir pakepinti 2 min. Ryzius uzpilti vynu ir virti, kol susigers vynas. Tada supilti 150 g zirniu, karsta sultini ir virti, kol isvirs ryziai. Po to ryzius nuvarvinti, ismaisyti su sviestu ir parmezanu. Kepimo inda istepti riebalai..

Recepto vertinimas: 0

PAPRIKOS SALOTOS SU SKREBUČIAIS

Duona supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuveje su 4 saukstais aliejaus. Darzoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Kiausinius aplupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Supjaustytus produktus sumaisyti.Likusi alieju sumaisyti su citrinos sultimis, balto vyno actu, pagardinti tabasko padazu, cuk..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandeny..

Recepto vertinimas: 4

SALDUSIS VALENTINAS

Gerai isplakti baltymus palaipsniui supilant cukru. Tada sudeti trynius ir dar paplakti. Krakmola sumaisyti su miltais ir kepimo milteliais, tada supilti i kaiusiniu mase ir dar ipilti sauksteli acto. Viska ismaisyti. Kepimo forma patepti riebalais, supilti tesla ir kepti 150 laipsniu karstumo orkai..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: balto