25 rezultatų ieškant "formuoti"

Kalakutienos pjausniai

Krūtinėlę supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką pakapoti neaštriąja peilio puse ir formuoti pjausnius. Juos įtrinti pipirais ir pavolioti į miltus, sumaišyti su druska ir saldžiąja paprika. Neprilipusius miltus nupurtyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti svies..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su marmeladu

Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną įmušti kiaušinius, kie..

Recepto vertinimas: 0

Greiti kepsneliai

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkep..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių saldainukai

Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj uogien..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Kotletai su sūriu

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad išbrinktų . Turi gautis košė. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti pravėsius avižinius dribsnius, smulkiai kapotą svogūną, prieskonius (pipirai, bazilikas ir kt.) , druską ir viską gerai išminkyti. Sūrį supjaustyti l..

Recepto vertinimas: 4

Kokosiniai triufeliai

Sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais. Suberti sumaltus sausainius, stiklinę kokoso drožlių, supilti likerį bei romo esenciją. Gerai išmaišyti ir 2 valandas laikyti šaldytuve. Iš atšalusios masės formuoti nedidelius rutuliukus. Kiekvieną pavolioti likusiose kokoso drožlėse. ..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su grybais

Krevetes atsildyti, perpilti saltu vandeniu. Salotas ir salierus supjaustyti siauromis juostelemis, obuolius - kubeliais, morka siadelias. Visus produktus sudeti i dubeneli, suberti riesutus, pasudyti, pagardinti pipirais ir ismayti.Padazui majoneza sumaisyti su grietine ir kecupu. Ilasinti Tabasco..

Recepto vertinimas: 4

Imbieriniai sausainiai

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atš..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kukuliai su slyvomis

Bulves sumalti, įmusti kiausinius, suberti miltus, suminkyti teslą. Slyvas nuplauti, isimti kauliukus. Is teslos gabaliukų isploti paplotėlius, į juos įvynioti po slyvą, formuoti kukulius. Virti pasūdytame vandenyje, patiekti apipiltus sviestu arba grietine, apibarstytus cukrumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių bifšteksas

Isvirti morkas, petražolės saknį ir pertrinti per sietelį arba sumalti kartu su virtomis bulvėmis. Į masę įmusti kiausinį, suberti žirnelius, virtus ryžius ir ismaisyti. Is teslos formuoti bifsteksus, juos apvolioti miltuose, kepti su įkaitintu margarinu. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai riestainiai

Bulves sumalti arba sugrūsti, įmusti kiausinius, sudėti sviestą, supilti pieną, pasūdyti, ismaisyti. Is teslos formuoti riestainius, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų kroketai

Iš šių produktų sumaišyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į foliją ir palaikyti šaltai. Atvėsusią tešlą kočioti pusės centimetro storio sluoksniu ir formuoti norimo dydžio bei formos sausainius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apie 20 min. kepti vidutinio karš..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Malta mėsa ant iešmo (Skirmantės) (foto)

Medinius iešmelius reikia maždaug 20 minučių pamirkyti vandenyje. Sumaišyti visus faršo produktus ir palikti pastovėti. Vėliau ant iešmų formuoti pailgas 8-10 cm ilgio mėsos bandelės. Sudėti iešmus į aliejumi pateptą skardą ir kepti 15-20 min 225C temperatūroje kelis kartus ..

Recepto vertinimas: 4

Sojos dribsnių kepsnys (Ramunės)

Sojų dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti 1 - 1,5 valandos. Tada suberti manų kruopas, stambiai tarkuotas ir apkepintas su svogūnėliu morkas. Suberti prieskonius, druską, sojos padažo. Formuoti stačiakampio formos kepsnį, apvolioti sėlenose arba džiūvėsėli..

Recepto vertinimas: 5

BARSČIAI SU "AUSYTĖMIS"

Burokelius supjaustyti kubeliais, uzpilti rugsciomis sultimis, citrinos rugstimi ar actu parugstintu mesos sultiniu`ir apie 1 val. palaikyti. Po to sultini perkosti, paskaninti prieskoniais ir uzvirti. Mesos sultinys verdamas su prieskoninemis darzovemis. Jos pasirenkamos pagal skoni (petrazoles sak..

Recepto vertinimas: 0

MORKŲ KUKULIAI

Bulves sumalti, morkas sutarkuoti, apslakstyti citrinos sultimis. Bulves, morkas, manus, cukru, kiausinius ir tarkuota citrinos zievele suminkyti. Miltuotomis rankomis formuoti is teslos kukulius, sumesti i verdanti vandeni ir virti 20 min.Garnyras:Isskobti obuoliu seklalizdzius, obuolius supjaustyt..

Recepto vertinimas: 0

MANŲ KRUOPŲ BLYNELIAI SU OBUOLIAIS

I manu kose imusti kiausinius, suberti miltus, pasaldinti, paskaninti cinamonu ir gerai ismaisyti. Jei mase labai kieta praskiesti pienu. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir sukretus i kose ismaisyti. Formuoti nedidelius blynelius ir kepti. Valgyti su grietine ar uogiene...

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ KOTLETAI

Kopusto galva 10-15 min. apvirti. Supjauscius i 4-6 dalis sutarkuoti per burokine tarka arba stambiai sumalti su mesmale. Atsiradusias sultis truputi nusunkti, kad mase nebutu per daug slapia ir galetu formuoti kotletus. Sudeti farsa ar malta desra (sonine), smulkiai supjaustytu svogunu ,cesnakus, d..

Recepto vertinimas: 5

Triufeliai

Margarina su miltais suminkyti iki vientisos mases. Is teslos formuoti mazus piramides formos triufelius. Kepimo skarda pabarstyti miltais ir sudeti triufelius, kisti jau i ikaitinta orkaite. Kepti kol pagels apacia. Cukraus pudra sumaisyti su kakava ir joje volioti ka tik iskepusius triufelius. (A..

Recepto vertinimas: 0

AVIEČIŲ ŠERBETAS

Is cukraus, citrinos sulciu ir 200 ml vandens isvirti tirsta sirupa. Istirpinti jame zelatina ir atvesinti.Puse avieciu pertrinti ir isplakti su sirupu. Viska supilti i plokscia dubeni ir pastatyti 2,5 val. i saldikli. Po to dar karta suplakti mikseriu ir palaikyti saldiklyje 1,5 val.Likusias aviete..

Recepto vertinimas: 0

Mielines spurgos su varške

Į pusę stiklinės pieno įberti truputi cukraus, sudėti mieles, viską sumaisyti ir palikti kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus su cukrumi, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydita sviestą, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: formuoti